Svet
11 ogledov

S tožbo do premierjevega zloma?

1/5
Žurnal24 main
Tajska volilna komisija je danes vložila tožbo proti vladajoči stranki Vejjajive. V Bangkoku se medtem nadaljujejo izgredi protestnikov.

Protestniki so na ulicah že sedem tednov. Sobotna izjava premierja Abhisita Vejjajive, da ne bo ugodil njihovim zahtevam, jih je le še bolj razjezila. Nad politika so se spravili kar z granato, medtem pa blokirali poskuse policije, da bi jih umirili.

Ker protesti trajajo že več tednov, vlada opozarja, da se bo to poznalo tudi na ekonomiji. Turizem tej državi daje največji prihodek, a tujci zadnje čase ne prihajajo ravno z veseljem v Bangkok.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 






Sicer pa je danes volilna komisija vložila tožbo proti stranki premierja. Na ustavno sodišče je poslala 50 škatel dokumentov, povezanih s primerom zlorabe dovoljenja, ki ga je stranki dala komisija. Ker sodišče za odločitev nima časovnih okvirov, ni znano, kdaj in če sploh bo o zadevi presojalo. Če pa bo presojalo in pritrdilo mnenju volilne komisije, bo to pomenilo konec Demokratske stranke in tudi Vejjajivove vlade.

Drugi primer, ki zadeva več milijonov dolarjev vredne donacije Demokratski stranki med volitvami leta 2005, pa bo predan generalnemu tožilstvu. To bo moralo odločiti v 30 dneh.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.