Svet
24 ogledov

S trupel potnikov pobrali vse, kar se je svetilo

Malezijsko letalo v Ukrajini EPA
S kraja, kjer je strmoglavilo malezijsko letalo, separatisti odnašajo vse, s čimer bi lahko financirali svoj upor.

Svojci žrtev tragične nesreče zaradi strmoglavljenja malezijskega letala nad Ukrajino pretekli teden zgroženo ugotavljajo, da so bila trupla pokojnih kmalu po padcu letala še oropana.

Reine Dalziel, žena južnoafriškega pilota strmoglavljenega letala je odkrila, da moževe bančne kartice nekdo nedovoljeno uporablja, zato jih je nemudoma preklicala, poroča hrvaški portal 24sata. S kartico pokojnega pilota, pravi njegova žena, so neznanci plačevali na različnih mestih v Ukrajini.

Podobne zlorabe so odkrili tudi svojci ostalih žrtev, ko so se neznanci oglašali na klice na telefonske številke pokojnih. Na mobitele potnikov naj bi se vse pogosteje oglašali ljudje z vzhodnoevropskim naglasom. Svojci pokojnih lastnikov zato množično zahtevajo od mobilnih operatorjev, da te telefonske številke ukinejo.

Kartico uporabili v Ukrajini

Predrzni tatovi, ki naj bi se zgrinjali na kraju tragedije, kjer se je letalo dobesedno raztreščilo, naj bi s trupel potnikov pobirali celo nakit, kreditne kartice in telefone. Eden od fotografov, ki je kmalu po nesreči slikal ostanke letala, je enega od tatov celo zalotil, kako žrtvi s prstanca na roki vleče prstan.

Igor Strelkov, poveljnik proruskih separatistov priznava, da so bila trupla potnikov sestreljenega letala okradena. Separatisti naj bi ves izplen dragocenosti, ki so jih pobrali žrtvam prinašali v štab, kjer deluje Strelkov. Izkupiček od prodaje le teh pa so menda želeli porabiti za nadaljnje financiranje upora.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 15:19 25.julij 2014.

    Nič boljši od Romunov , Moldavijcev, Poljakov in Baltikov!

  • Žurnalček 10:12 25.julij 2014.

    Čudi me samo to , da je še zmeraj bančni sistem v funkciji , področje pa ni pod oblastjo in kontrolo države! Kdo polni bankomate ali kdo na terminalih omogoča nakupe, na tem področju s karticami ! Pa ne da ...prikaži več upornem področju še zmeraj dobavlja Država elektriko , vodo in vodi bančni sistem ? Potem pa niso takšni fašisti , kot jih želi SSSR prestaviti svetu.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 10:06 25.julij 2014.

    Kako naj vem,da so Ukrajinci poštenjaki,če pa ropajo trupla??To golazen bi blo treba izolirat ne pa včlant v EU,tut Idi Amin ne bi storil kaj takega,kot teli trofazni primitivci!