Svet
8 ogledov

Saberijeva že pet dni ne jé

Roxana Saberi v dužbi prejšnjega iranskega predsednika Mohammeda Khatamija. Žurnal24 main
Zaprta ameriško-iranska novinarka Roxana Saberi gladovno stavka. Iranske oblasti so jo zaradi obtožb o vohunjenju za ZDA pred dnevi obsodile na osem let zapora.

Oče novinarke Roxane Saberi, ki so jo iranske oblasti zaradi obtožb o vohunjenju za ZDA obsodile na osem let zapora, je sporočil, da njegova hči že pet dni gladovno stavka. Povedal je še, da se je odvetnik njegove hčerke danes pritožil na razsodbo sodišča v Teheranu. Saberijevo iranske oblasti zadržujejo že od konca januarja. Sprva so trdili, da so jo aretirali, ker je kupovala alkohol, kar je v Iranu prepovedano, nato pa so jo obtožili vohunstva in jo za zaprtimi vrati prejšnji teden obsodili na zaporno kazen.

Roxana Saberi je bila rojena v ZDA, zadnjih šest let pa živi v Iranu. Sodelovala je z več ameriškimi mediji, poročala pa je tudi za britansko televizijsko postajo BBC.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.