Svet
10866 ogledov

Saj ni res, pa je: Niso postali zombiji, to se trenutno dogaja z Američani

Apple Vision Pro Profimedia
Na ulicah se jim smejijo, a je navdušencev vse več.

Virtualna očala Apple Vision Pro so nekaj dni nazaj končno prišla na trg in že povsem obnorela Američane. Čeprav skozi očala vidite okolico, pa je slika v resnici virtualna, očala niso prozorna. Gledate namreč dva zaslona v notranjosti očal, ki si pri ustvarjanju slike realnega prostora pomagata s kamerami. Za ozadje lahko sicer izberete tudi namišljeno okolje, denimo plažo, drug planet ipd. Poleg tega imate na zaslonih v notranjosti še projekcijo zaslona vašega iPhona oziroma iPada ali maca.

Če želite uporabite katero od aplikacij z omenjenih naprav, lahko to storite s kretnjo roke, lahko pa tudi tipkate, gledate filme, urejate dokumente, se pogovarjate s prijatelji ... 

Marsikdo se ob tem sprašuje, kam nas pelje hiter tehnološki razvoj ...

Nekateri uporabniki so z Applovimi očali povsem odmislili svojo okolico.

Seveda pa so vse dogajanje že pred časom predvideli v Simpsonovih.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 14
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 06:29 07.februar 2024.

    Ko kretenizem nima meja!!!

  • Pepe007 07:23 06.februar 2024.

    Predstavljam si, da je zelo "zdravo" za vid na dolgi rok, ker oči nikoli ne fokusirajo objektov v daljavi. Najbrž pa je zanimiva igračka in v kakih situacijah zelo uporabno orodje. Kot je uporabno orodje simulator letenja.

  • h4ck3r 07:09 06.februar 2024.

    Hjao pa če tile niso bedaki na kvadrat, včasih se sprašujem kako je sploh možno tako hitro tako močno poneumiti ljudi. Dobro vseh le ne smemo metati v isti koš, ampak odstotek takšnih kot so tile na posnetku, je pa ...prikaži več pri njih precej visok. Le kam gre ta svet...v bistvu so pa simpsonovi samo parodija na ameriško družbo, američani pa namesto, da bi se jokali ob gledanju, v tem celo uživajo...bedaki res.