Svet
1784 ogledov

Saj ni res, pa je: Ukradel tramvaj, zdaj ga išče celo mesto

Tramvaj Patrik Macek/PIXSELL
Neznani moški je v sredo zvečer skočil v tramvaj, parkiran v bližini remiza Ljubljanica na zahodu Zagreba. Pripeljal se je skoraj do Ciboninega stolpa in izginil. A ujela ga je kamera ...

Zagrebška policija išče skrivnostnega voznika, ki je v sredo zvečer na zahodu Zagreba vozil tramvaj ZET. Kot so izvedeli novinarji portala 24sata, ga je ukradel praktično pred nosom policistov, na križišču Ljubljanica. Uspelo mu je prevoziti kar štiri postajališča, torej 1,4 kilometra. Ko je prispel na cilj, je le odprl vrata in odšel v neznano smer. Kam se mu je tako mudilo, ni znano.

Na zagrebški policijski upravi so za 24sata potrdili, da so obvestilo o pogrešanem tramvaju prejeli okoli 23.15. "Zaenkrat vemo, da v tramvaju ni bilo potnikov in nihče ni bil poškodovan. Kriminalistična preiskava je v teku in še ugotavljamo vsa dejstva o dogodku," so pojasnili policisti.

Policisti trenutno pregledujejo posnetke nadzornih kamer, da bi identificirali storilca. Vsi novi tramvaji jih imajo nameščene, zato pričakujejo, da bodo storilca kmalu našli.

Zaenkrat še ni jasno, kako je možno, da storilec sploh obvlada vožnjo tramvaja, so pa policisti olajšani, da ni prišlo do kakšne nesreče.

Med dogodkom v tramvaju ni bilo potnikov, prav tako v dogodku ni bil nihče poškodovan, niti vozilo.

V ZET-u so nemudoma uvedli interno preiskavo, da bi ugotovili, kaj se je zgodilo in kdo je odgovoren za dejanje, da se to ne bi ponovilo. Če bodo ujeli tatu, ga po kazenskem zakoniku verjetno čaka ovadba zaradi neupravičene uporabe tuje premičnine. Grozi mu zaporna kazen do treh let.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Idioti 10:39 08.april 2023.

    Kako lahko postavite tako blesavo vprašanje , kako lahko nekdo vozi tramvaj ! To je po vaše danes vesoljska raketa ,samo mal modificirana za vožnjo po šinah , da se ni treba mučiti kam te bo odpeljal . Elektrika , ...prikaži veča , reostat =gas in avtomatična osnovna bremza . Res težko , podobno kot golf voziček !