Svet
2995 ogledov

Saj ni res: Trump zamenjal žrtev z nekdanjo ženo

Donald Trump BBC
Na civilnem sodnem postopku proti Donaldu Trumpu zaradi posilstva so predvajali posnetek, na katerem je nekdanji predsednik ZDA domnevno žrtev zamenjal za svojo nekdanjo ženo.

V New Yorku poteka postopek v civilni tožbi pisateljice in kolumnistke E Jean Carroll proti nekdanjemu predsedniku ZDA. Carrollova očita Donaldu Trumpu, da jo je sredi 90. let posilil v garderobi ene od newyorških modnih trgovin. Takrat dogodka ni prijavila policiji, zdaj pa civilno toži Trumpa. Ta vseskozi zanika dogodek in trdi, da se v polni trgovini kupcev kaj takega ni moglo zgoditi. Hkrati ves čas vztraja, da Carrollova "ni njegov tip" ženske in da je sploh ni dobro poznal. 

To trditev pa je močno omajal videoposnetek Trumpa, ki so ga v četrtek predvajali pred poroto v sodni dvorani. Sodnik je namreč zahteval, da mora nekdanji predsednik dati izjavo oziroma pod prisego odgovoriti na vprašanja odvetnice Carrollove. To se je zgodilo že lanskega oktobra.

Med drugim so takrat Trumpu zavrteli "znameniti" video iz predsedniške kampanje leta 2016, ko se je sodelavcem hvalil, da kot slavna oseba lahko ženskam počneš karkoli, tudi grabiš za genitalije. Trump se je ob tem posnetku vidno nestrpno presedal na sedežu, poroča BBC.

Vrhunec pa je sledil, ko je odvetnica Carrollove Trumpu pokazala staro fotografijo, na kateri so bili skupaj on, njegova nekdanja žena Ivana in tudi zdajšnja tožnica E Jean Carroll. A je Trump Carrollo zamešal s svojo še eno nekdanjo ženo, Marlo Maples. "To je Marla," je dejal. "To je moja žena," je še vedno zatrjeval, ko je dlje časa gledal v fotografijo. Odvetnica mu je nato povedala, da gre v resnici za E Jean Carroll, ki "ni njegov tip ženske".

"Fizično ni moj tip in zdaj ko moram posredno poslušati stvari o njej, ne bi bila moj tip v nobeni obliki ali formi," je pod prisego vztrajal Trump in se lotil še odvetnice: "Tudi vi ne bi bila moja izbira, upam da niste užaljeni." Zagovornico je med izmenjavo ostrih besed označil za politično operativko in sramoto.

Trumpovi odvetniki so doslej napovedovali, da osebno ne bo pričal na procesu, a je objava posnetka njegov položaj pred poroto precej poslabšal. Trump se sicer te dni mudi v svojem golf resortu na Irskem, kjer pa je omenil, da se bo zaradi procesa morda vendarle predčasno vrnil v ZDA in se "soočil" s Carrollovo. Sodnik mu je dal čas za odločitev do nedelje. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • PaPajapopi 11:04 06.maj 2023.

    Vsaka ženska , ki naj bi bila posiljena, ki ne toži takoj, ali pa vsaj v 3-5 letih, je keš pička in se ji gre samo za denar. Če ji je bilo takrat všeč, zakaj išče publiciteto sedaj. Takoj bi ...prikaži več morala tožiti in iztožiti, ne pa po toliko letih. Še dobro, da se spomni, če je imel tiča.

  • Toma 10:32 06.maj 2023.

    Držijo ga za jajca!