Svet
5 ogledov

Sam do viteškega naziva

Jeffrey Wong Su En je z lažno fotografijo razburil malezijsko javnost. Žurnal24 main
Malezijski politik se je znašel v središču tamkajšnje javnosti, ko je trdil, da mu je britanska kraljica Elizabeta II. podelila viteški naziv. To pa je dokazoval z lažno fotografijo.

Jeffrey Wong Su En je namreč v sporočilu za javnost zapisal, da je bil odlikovan s strani britanske kraljice, in čez noč postal slaven. Malezijska družba je namreč obsedena z nazivi, še posebno kraljevimi.

Da bi bila zgodba še bolj resnična, je Wong Su En zraven priložil še lažno fotografijo, na kateri se vidi, kako mu je kraljica Elizabeta II. na prsi nataknila Kraljevi veliki križ.

Na dogodek so se že odzvali v uradu britanske kraljce, kjer so dejali, da ime malezijskega politika ni bilo na seznamu osebnosti, ki jim je kraljica na svoj rojstni dan podelila nove časti. Politika pa je urad že obtožil žaljenja Britanskega kraljestva.

Wong, sicer član opozicijske malezijske stranke Demokratična akcija, pa nasprotno trdi, da je častni naziv prejel zaradi sodelovanja v humanitarni organizaciji Zdravniki brez meja.

Ob tem tudi pravi, da mu je častni naziv kraljica Elizabeta dala ob njenem praznovanju 84. leta starosti na predlog vlade Papue Nove Gvineje.

"To je osebna stvar. Nič nima opraviti z javnostjo in zdaj se je to spolitiziralo," je dejal Malezijec in dodal, da bo svoje ime poskušal oprati z dokumenti, ki jih bo dobil pri vladi Papue Nove Gvineje.

Primer je sicer obravnavala tudi malezijska policija, ki je politika po nekaj urah zasliševanja izpustila na prostost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.