Svet
2 ogledov

Samo marca že 80 požarov

požar, minsko polje, osijek Marko Mrkonjic/PIXSELL
Ta mesec zabeležili 80. požar v Virovitičko-Podravski županiji. Na srečo ni bilo poškodovanih.

Gasilci Virovitičko-Podravske županije ne pomnijo, kdaj nazadje je bilo marca toliko in takših požarov. Eden današnjih je skoraj uničil poslovni objekt in hišo sredi vasi Mikleuš blizu Slatine, poročajo hrvaški mediji. "Nekdo je zažgal na plevel, nato pa je ogenj razširil na nekdanjo gostilno, zajel plinske naprave ... Gasilci so prišli v petih minutah, zato so večjo škodo preprečili," pravijo sosedi, ki so prvi opazili ogenj in poklicali gasilce.

Samo v tem mesecu 80 požarov

To je bil 80. požar v tej županiji od 1. marca. Policija in inšpekcije so doslej prijavile 23 oseb zaradi prekrškov.

"Ogenj vse pogosteje pobegne izpod nadzora tistih, ki ga prižgejo, tako da je ogenj od 82 požarov v 12 primerih zajel poslovne stavbe in družinske hiše," je povedal Stjepan Venus, poveljnik županijskega gasilskega društva.

V 23 primerih sta policija in inšpekcija požigalce prijavili pristojnemu državnemu organu, ker niso v ker niso upoštevali predpisanih zakonskih ukrepov in so z nepremišljenim prižiganjem ognja povzročili večjo materialno škodo. Na srečo v letošnjih požarih ni bilo poškodovanih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.