Svet
44 ogledov

Samomorilca sta brata El Bakraoui

Napadalci bruselj teroristi Žurnal24 main
Samomorilska napadalca na fotografiji sta brata Khalid and Ibrahim El Bakraoui. Tretjega moškega, s klobukom, policija še išče.

Belgijski mediji poročajo, da sta samomorilska napadalca na včeraj objavljeni fotografiji, ki jo je medijem posredovala policija, brata Khalid in Ibrahim El Bakraoui. Po navedbah belgijske televizij RTBF sta znana policiji, a ju ta do sedaj ni povezovala s terorizmom. Tretji moški na fotografiji (s klobukom) je še vedno na begu. 

Prva dva osumljenca, ki sta v napadu umrla, nosita temna oblačila in pred seboj potiskata vozička s prtljago. Oba nosita tudi rokavice. Tretji moški v svetlih oblačilih pa naj bi na letališču podstavil eksploziv in nato pobegnil. Moškemu naj bi bilo po poročanju nekaterih belgijskih medijev ime Najim Laachraoui.

Časnik La Derniere Heure navaja besede tožilstva, da so DNK 25-letnika našli v stanovanjih v Parizu, ki so jih pred novembrskimi napadi uporabljali v Parizu. Skupaj z Salehom Abdeslamom, ki so ga prijeli v petek, naj bi potoval na Madžarsko. Nekateri mediji o njem poročajo kot o "šefu izdelovalcev bomb Islamske države".

Policija išče moškega s klobukom

Belgijska policija je javnost prosila za pomoč pri identifikaciji pobeglega. Vsakogar, ki bi ga prepoznal, prosijo, naj o tem obvesti policijo.

V dveh eksplozijah včerajšnjih terorističnih napadov v Bruslju, je umrlo 34 ljudi, okoli 250 je bilo ranjenih. 

PREBERITE ŠE: 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Ferluci 10:46 23.marec 2016.

    Ni smešno. Mogoče tebi, glede na tvoje ime.

  • Emir Xyzt 10:01 23.marec 2016.

    Doplačilo za višek prtljage se jim je očitno zdel previsoko ... pa so se je znebili :=(

  • Emir Xyzt 09:57 23.marec 2016.

    ... sester pa itak kolikor češ .... :=)