Svet
20 ogledov

Samomorilci sejejo smrt

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Guverner in vodja severnoafganistanske policije general Dawood Dawood je eden izmed sedmih žrtev v današnjem samomorilskem napadu v Afganistanu. Umrli so tudi trije nemški vojaki.

Eksplozija je odjeknila v glavnem mestu načeloma mirne province Takhar na severu Afganistana. Samomorilec je napadel tudi rezidenco tamkajšnjega guvernerja, poroča BBC.

V stavbi, kjer je guvernerjev urad, je potekalo srečanje na temo varnosti. "Ob koncu sestanka, ko smo želeli oditi, se je na hodniku razstrelil samomorilski napadalec," je pojasnil svetovalec guvernerja Abdul Jabar Takva.

Na sestanku v guvernerjevem uradu je bil tudi nemški poveljnik mednarodnih Natovih sil na severu Afganistana (Isaf), general Markus Kneip. Ta naj bi bil skupaj še s tremi nemški vojaki naj bi bil v napadu ranjen.Trije nemški vojaki so umrli.

Šlo naj bi za najhujši samomorilski napad v provinci Tahar doslej. Zahteval je najmanj sedem smrtnih žrtev, devet ljudi je ranjenih. Odgovornost za napad so že prevzeli talibani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.