Svet
10 ogledov

Samomorilec ubil 18 ljudi

1/10
Žurnal24 main
V samomorilskem napadu z avtomobilom bombo je bilo v Kabulu ubitih 18 ljudi, med njimi šest pripadnikov Natovih sil Isaf, več ljudi je bilo ranjenih.

Kot so sporočile Natove sile, je šest tujih vojakov umrlo, ko je blizu Isafovega konvoja samomorilski napadalec razstrelil avtomobil bombo. Državljanstva vojakov niso razkrili. Napad je bil uperjen proti Natovim silam, odgovornost zanj pa so prevzeli talibani. Napad naj bi bil odgovor na ofenzivo mednarodnih sil, ki trenutno poteka v provinci Helmand, in na priprave na podobno ofenzivo v provinci Kandahar.

Napad je medtem obsodil generalni sekretar zavezništva Anders Fogh Rasmussen. Dodal je, da Nato ostaja zavezan misiji zaščite afganistanskega ljudstva in krepitvi sposobnosti Afganistana za spopad s terorizmom.

Avtomobil bombo je razneslo med jutranjo prometno konico v bližini nekega naborniškega centra in bolnišnice na zahodu Kabula. Nedaleč od kraja eksplozije je tudi ameriška univerza v Afganistanu. To je bil najhujši napad v Kabulu po 26. februarju, ko je v nizu talibanskih samomorilskih napadov umrlo 16 ljudi, med njimi državljani zahodnih držav in Indije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.