Svet
6 ogledov

Samomorilec ubil več deset ljudi

Žurnal24 main
V novem samomorilskem napadu na severu Iraka je umrlo več deset ljudi, potem ko so napadi ta teden že terjali okoli 60 žrtev.

V samomorilskem napadu na pogrebu v neki vasi v bližini mesta Tuz Khurmato južno od Kirkuka na severu Iraka je umrlo 49 ljudi, kakih 50 pa je ranjenih. To je že drug velik napad na severu Iraka ta teden. V Bakubi, severno od iraške prestolnice Bagdad, je v torek v eksploziji avtomobila umrlo okoli 40 ljudi. V Ramadi na zahodu Iraka pa se je v restavraciji razstrelil samomorilski napadalec, pri čemer je bilo ubitih 14 ljudi.

Ameriške in iraške oblasti pravijo, da so se sunitski uporniki preselili na sever Iraka, potem ko so se morali umakniti z drugih področij. V Kirkuku, ki leži na območju, kjer so največje zaloge naftnih rezerv v Iraku, živijo Arabci, Kurdi in Turkmenci, kar je vzrok za medetnične napetosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.