Svet
61 ogledov

Samooklicani lovec na džihadiste v resnici posiljevalec

Barry Hall Facebook
Britanec, ki se preko spletnih omrežij predstavlja kot lovec na džihadiste je v resnici posiljevalec, ki je pobegnil v Irak, da bi se tako izognil zaporni kazni.

41-letni Barry Hall, ki ga na domačem otoku poznajo tudi pod vzdevkom Bazza, se je pridružil “Klubu lovcev na džihadiste”, skupini tujcev, ki se poleg Kurdov bojujejo na severu Iraka. Javnosti je postal poznan pred desetimi dnevi, ko je preko družabnih omrežij začel objavljati fotografije zajetih džihadistov.

Včeraj so britanski mediji razkrili, da gre v resnici za obsojenega posiljevalca, ki je bil lani zaradi dveh posilstev, napada in pretepa obsojen na sedem let zapora.

Že pred izrečeno sodbo je na britanskem otoku lani izginil; policija je za njim izdala mednarodno tiralico. Očitno je nekdanjemu vojaku na vojno območje uspelo pobegniti pravočasno. Predstavniki britanske policije so včeraj medijem vesti potrdili in dodali, da so vedeli, kje se Hall nahaja.

Prejšnji teden se je začel preko Twitterja hvaliti o svojih podvigih v Iraku, odprl pa je tudi Facebook profil, na katerem je iskal finančno pomoč. “Moji življenjski stroški v Iraku znašao okrog sto funtov mesečno, kakršnakoli denarna pomoč bo dobrodošla,” je objavil obsojeni posiljevalec in sprožil dobičkonosno akcijo. Uspel je pridobiti več kot dvatisoč evrov, in sicer s strani 42-tih ljudi, ki očitno niso bili seznanjeni s tem, kakšna je preteklost tega “lovca na džihadiste”. 

Komentarjev 3
  • Žurnalček 13:00 20.marec 2016.

    Pobček , dej najprej poglej v KZ - Kazenski zakonik- kaj je posilstvo , kaj pa nedovoljeni spolni odnos z mladoletno osebo !! Vsi muslići , vsi do zadnega so to drugo , kar je 3x hujše kot posilstvo !

  • erikkk 10:49 20.marec 2016.

    sej tud so

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 10:09 19.marec 2016.

    Če bi bil musliman bi vsi označili vse muslimane za posiljevalce, češ da je taka muslimanska kultura. Če pa to belec naredi se pa ne označ vse belce za posiljevalce. A ni to zanimivo?