Svet
31297 ogledov

Samski gej posvojil deklico, ki jo je zavrnilo 20 parov

Luca Trapanese
1/2
Instagram
Italijan Luca Trapanese je Albo posvojil, ko je bila stara 13 dni. Čeprav je zelo nenavadno, da bi otroka lahko posvojil samski homoseksualec, je 41-letnik dobil priložnost, ker je deklico zavrnilo 20 družin. Ima namreč Downov sindrom.

Trapanese, ki živi v Napoliju, njune skupne trenutke deli na Istagramu, kjer je pridobil na tisoče sledilcev.

"Ko sem jo prvič prijel v roke, me je preplavila sreča. Takoj sem čutil, da je moja hčerka," je o trenutku, ko ko je spoznal, povedal za portal Bored Panda. Mama se je deklici odpovedala zaradi Downovega sindroma, njemu pa deklica prinaša srečo in občutek izpolnjenosti, pravi, da je ponosen, da je njen oče.

Trapaneseju je življenje spremenilo spremljanje njegovega najboljšega prijatelja Diega, ki je še v najstniških letih umrl za rakom. "Njegovi starši so delali, tako da sva bila večino časa sama, samo jaz in on. Delala sva domače naloge, z njim sem bil ves čas te grozne, boleče in žalostne bolezni, do samega konca," je povedal za BBC.

Nato je v sklopu cerkve začel prostovoljno delati z neozdravljivo bolnimi in invalidnimi otroki. Spoznal je partnerja, s katerim sta bila v zvezi enajst let, pogovarjala sta se tudi o posvojitvi, a sta se nato pred nekaj leti razšla. Še vedno si je želel biti oče in leta 2017 je lahko zaprosil za posvojitev, a so mu takoj povedali, da bo lahko dobil le otroka, ki ima kakšne težave.

Odgovoril je, da bo otroka vesel ne glede na njegovo zdravstveno stanje in julija je spoznal Albo. Priznava, da ga je bilo, preden jo je spoznal, groza v rokah držati novorojenčka, a da je takoj vedel, da je pripravljen biti njen oče.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • sam50 08:56 01.december 2019.

    Za izživljanje svojih frustracij za štirimi stenami bo pa že dobra.....

  • matermila 13:34 30.november 2019.

    Plačana reklama za toplo...?