Svet
16 ogledov

Sanader bere Tonyja Blaira

Sanader ob prihodu v salzburški pripor. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Ivo Sanader je odločen: ne bo pristal na poenostavljen postopek izročitve Hrvaški, dokler ga ne bodo podrobno seznanili z vsem, česar ga bremenijo.
"Ko sem prišel v tujino, sem izvedel, da so mi v parlamentu ukinili imuniteto, pa sem obvestil odvetnike, da se bom hitro vrnil, takoj ko bom opravil s sestanki. Dan kasneje sem izvedel za nalog za aretacijo. Takoj sem različne konce obvestil, da sem že na poti nazaj na Hrvaško, odvetniki pa bi me morali pričakati pri predoru skozi Karavanke," je v intervjuju dejal Sanader.

"Mojim odvetnikom v Zagrebu še vedno niso omogočili vpogleda v sodni spis. Zato ne poznam podrobnosti o tem, česa me obtožujejo. Dokler bo tako, zagotovo ne bom pristal na poenostavljeni postopek izročitve," je dejal Ivo Sanader za Salzburger Nachrichten, ki je objavil drugi del pogovora z bivšim hrvaškim premierjem.

Sanader je odločno zavrnil očitke, da je skušal pobegniti, da bi se izognil aretaciji. "To je nesmiselno. Nekaj dni prej sem se vrnil na Hrvaško iz ZDA," je dejal in dodal, da tisto jutro, ko se je zaradi poslovnih sestankov odpravil na pot, "ni bilo še ničesar".

Bere knjige Tonyja Blaira
Sanader v priporu tudi veliko bere, predvsem zadnje knjige Tonyja Blaira in Stephena Hawkinga, še več pa razmišlja o tem, kako "razkriti zaroto proti meni," je še povedal v pogovoru.

Prvi del pogovora s Sanaderjem je bil objavljen že v petek, v njem pa je  nekdanji hrvaški premier med drugim poudaril, da se počuti preganjanega in da so kršene njegove pravice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.