Svet
14 ogledov

Sanader: dopust, ne pobeg!

Don Vinko Sanader brata primerja z Jezusom Kristusom. Na fotografiji Ivo Sanader Žurnal24 main
Nekdanji hrvaški premier Ivo Sanader trdi, da je v Los Angelesu na načrtovanem dopustu in da ne beži pred hrvaškim tožilstvom. Ponovno je zanikal jemanje provizije za posredovanje pri kreditu Hypo Banke.
O obtožbah, s katerimi se zadnje dni srečuje Sanader, smo pisali tukaj.

Hrvaški premier Ivo Sanader se je iz Los Angelesa odzval na ponovljene obtožbe, da je hrvaškemu tajkunu Miroslavu Kutli za podkupnino 400 tisoč evrov uredil dva milijona evrov kredita pri Hypo Banki.

"Nikoli nisem prejel provizije za posredovanje pri kreditu, nikoli nisem dobil nikakršnega nelegalnega izplačila in nikoli nisem zavestno dal prednosti pri poslovanju s hrvaško vlado," je za avstrijsko tiskovno agencijo APA povedal Sanader.

Kot pravi, se v ZDA mudi na dolgo načrtovanem dopustu z družino, ki pa ni povezan z dogajanjem na Hrvaškem. V hrvaških medijih so se ob sklicevanju na visoke politične kroge zadnje dni pojavljale govorice, da je zbežal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.