Svet
2 ogledov

Sanader gleda televizijo in jé golaž

Ivo Sanader pravi, da je predlog o reševanju obmejnega vprašanja Hrvaška sprejel Žurnal24 main
Nekdanji premier Ivo Sanader se v bolnišnici, kjer okreva zaradi pljučnice, dobro počuti. Medtem njegovo jahto varuje policijski čoln.

Minister za zdravje Darko Milinović je včeraj prekinil svoj dopust na otoku Viru in danes obiskal nekdanjega premierja Iva Sanaderja v bolnišnici. Slednjega so z visoko temperaturo sprejeli v četrtek, včeraj pa so zdravniki sporočili, da ima pljučnico. Milinović je obiskal Sanaderja v bolnici Jordanovac, kjer se trenutno zdravi. Pri njem je bil več kot eno uro. Povedal je, da se je z njim pogovarjal o več stvareh, med drugim tudi o aktualnih političnih zadevah. Novinarji ugibajo, ali je v sobi tudi njegova soproga Mirjana.

 

Jahto varuje policija

Sanader je pred boleznijo plul po Jadranu z jahto Malo vitra. Slednja je sedaj v šibeniškem pristanišču, vendar ni zasidrana, temveč je v tamkajšnji ladjedelnici. Po predvidevanjih naj bi bila tam zaradi varnosti. Sicer pa zasebno jahto, ki jo je moral Sanader za nekaj časa zapustiti, varuje policijski čoln Krapanj.

Po besedah ministra mora Sanader, ki je dobro razpoložen in že gleda televizijo, počivati, v bolnišnici pa bo preživel od sedem do deset dni. Trenutno ima povišano telesno temperaturo (med 38 in 39 stopinjami). Diagnoza še vedno kaže na vnetje pljuč, pojavlja pa se sum, da bi bila lahko kriva bakterija. Ugibalo se je, da bi lahko šlo za legionelo, vendar na potrditev zdravniki še čakajo.

Za zdravljenje nekdanjega premierja je zadolžen zdravnik, priznani pulmolog Miroslav Samaržija, ki je moral prekiniti dopust.

Varovanje Sanaderja v bolnišnici je zagotovljeno. Na oddelku ni nobenih posebnih ukrepov glede omejitve gibanja bolnikov in njihovih obiskov.

Kljub temu, da je znano, da je bolniška hrana pogosto manj kakovostna, se Sanader, ki jo jé tako kot drugi bolniki, nad njo ne pritožuje. Nima posebne diete in nobenih posebnih zahtev, tako da je danes jedel juho s cmoki, golaž in krompir ter sirove pogačice.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.