Svet
7 ogledov

Sanader maja na Hrvaško?

Ivo Sanader v avstrijskem zaporu čaka na odločitev o njegovi morebitni izročitvi Žurnal24 main
Sanaderja naj bi Hrvaški izročili maja, grozi pa mu tudi nova obtožba.

Bivšemu hrvaškemu premierju Ivu Sanaderju grozi nova razširitev preiskave, tokrat zaradi domnevnega prejemanja podkupnine, poroča reški Novi list. Tednik Nacional pa ugiba, da ga bodo iz avstrijskega v hrvaški pripor premestili najpozneje sredi maja. To naj bi bil skrajni rok, ko naj bi po neuradnih, a zanesljivih virih Avstrija Hrvaški izročila Sanaderja.

Odvetnik Iva Sanaderja ni želel komentirati, kdaj bo njegov varovanec izročen Hrvaški. Po njegovih besedah naj bi šlo za še eno izmišljotino.

"Še vedno čakamo na vpogled v spis in do takrat ne moremo ničesar reči. Iz Urada za preprečevanje korupcije in boj proti organiziranemu kriminalu (Uskok) smo pred enim mesecem prejeli obvestilo, da bomo v kratkem obveščeni o novih dokaznih postopkih, a od takrat naprej nismo dobili ničesar,'' je za Index povedal Sulić.

Še ena obtožba
Sanaderja so osumili prejemanja podkupnine v primeru nakupa blindiranega avtomobila BMW, v katerem se je vozil tri mesece. Podkupnino naj bi sprejel od lastnika družbe Dioki Roberta Ježića.

Ježić je preiskovalcem že priznal, da je Sanaderju pomagal kupiti omenjeni avtomobil, potem ko je prek svojega podjetja v Luksemburgu tovarni BMW plačal 330 tisoč evrov. Po zatrjevanju Ježića naj bi to od njega zahteval Sanader.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.