Svet
1 ogledov

Sanader napada Kosorjevo

Hrvaška poslanka je preverjala, ali Kosorjeva zna slovenski jezik. (Foto: AFP) Žurnal24 main
Nekdanji hrvaški premier Ivo Sanader je že pred četrtkovim sestankom HDZ-ja kritiziral sedanjo premierko Jadranko Kosor. Slednja ima dovolj Sanderjevega vmešavanja.

Po besedah Sanaderja je Kosorjeva preveč blaga in dopušča, da na njene odločitve vplivajo mediji, policija in preiskovalci.

 

Sander je podal kritiko tudi na delo ministra za notranje zadeve Tomislava Karamarka in ga poleg Kosorjeve označil kot glavnega krivca za razkol v vladajoči hrvaški stranki - HDZ. Sanaderjeve kritike kažejo na to, da bi iz ozadja rad vodil stranko, Jadranka Kosor pa je odločena, da bo rešila vse težave, vključno z afero v Podravki.

 

Hebranga hoče videti v drugem krogu

Sanader je dal pobudo za sestanek z namenom, da bi določili natančne smernice glede predsedniške kampanije Andrije Hebranga, ker očitno meni, da mu me kaže najbolje in da bi bilo katastrofa, če ne bi prišel v drugi krog predsedniški volitev. Sander je celo predlagal, da naj spremenijo slogan njegove kampanije „Predsednik državljan in gospod“ v „Za evropsko in ponosno Hrvaško“.

 

Očitno pa bi kandidaturi Hebranga utegnila največ škode storiti prav afera Podravka. Na četrtkovem sestanku je predsednik HDZ-ja Darko Milinović pojasnil, da državljani Hrvaške ne smejo pozabiti, da se je v državi zamenjala oblast, ki poskuša rešiti afere prejšnje.


Ne moremo pričakovati, da bi avtor problemov postal oče rešitve.
Jelena Lović v Jutarnjem listu o Sanaderjevem vmešavanju

 

Sanader se preveč vmešava

Sodelavci Kosorjeve trdijo, da je premierka jezna zaradi Sanaderjevega nenehnega vmešavanja v njeno delo.

 

Hrvaška novinarka Jelena Lovrić v Jutarnjem listu navaja, da je Sandarjev poziv k enotnosti HDZ-ja ironičen, saj bi državo rad rešil napak – tudi afere Podravka, ki so nastale v času njegovega vladanja. Lovrićeva v svoji kolumni Kosorjevi svetuje, naj prezre njegovo vmešavanje.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.