Svet
8 ogledov

Sanader ne bo več varovan

Sanader je za Večernji list povedal, da je zanj osebno to velika čast, hkrati pa Žurnal24 main
Bivši hrvaški premier Ivo Sanader od ponedeljka naprej ne bo več varovana oseba. Varnostne službe so namreč ugotovile, da njegovo življenje ni več ogroženo.

Hravški notranji minister Tomislav Karamarko je namreč dejal, da Sanader od ponedeljka dalje ne bo več varovana oseba. Na vprašanje novinarjev, ali drži, da je bivši hrvaški premier na srečanje v avstrijskem Alpbachu prišel s službenim vozilom Ministrstva za notranje zadeve, je Karamarko, kot piše hrvaški Vjesnik  dejal, da je "Ivo Sanader še vedno varovana oseba, ampak od ponedeljka naprej to ne bo več, saj se je tako odločila varnostna služba".

Sanader naj bi bil sicer po pisanju hrvaških časnikov vpleten v nekatere korupcijske primere, predvsem v povezavi s celovško Hypo Alpe Adria. Sanader vse očitke o povezavi z aferami vseskozi zavrača.

Nekdanji uslužbenec omenjene banke je pred nekaj dnevi pričal o spornih poslih nekdanjega vodstva banke na čelu s predsednikom uprave Wolfgangom Kultererjem.

Po njegovih besedah je Kulterer gojil dobre odnose s tedanjim hrvaškim premierom Ivom Sanaderjem, njegov namestnik Günter Striedinger pa "je skrbel" za hrvaškega generala Vladimirja Zagorca.

Denar s Hrvaške naj bi z zasebnimi letali vozili v Celovec, od tam pa dalje v Liechtenstein. "Vzleti iz Celovca so potekali brez večjih kontrol. Lahko si vzel s sabo, kar si hotel. Vedno sta bila zraven kdo od vodilnih in kovček z denarjem," je povedal uslužbenec, ki pa sam pri teh prenosih naj ne bi sodeloval.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.