Svet
8 ogledov

Sanader ni vedel za petkovo sojenje

Ivo Sanader v avstrijskem zaporu čaka na odločitev o njegovi morebitni izročitvi Žurnal24 main
Ivo Sanader v petek ni vedel, da gre na sojenje. S seboj je vzel stvari za osebno higieno, saj je mislil, da gre na pregled v bolnišnico.

Bivši hrvaški premier Ivo Sanader ni vedel, da gre na sojenje, dokler se ni pripeljal pred sodišče. Menil je, da gre na pregled v bolnišnico, zato se je tudi oblekel v kavbojke in pulover.

Zaradi bolečin v prsih je nato sodnik sojenje stoletja prekinil. Sanader je odšel na pregled, kjer so ga obdržali na opazovanju. Trenutno je v Kliničnem centru za bolezni srca in ožilja v Rebru. V sobi na koncu hodnika počiva v svoji sobi, varujeta ga dva pravosodna policista in en policist v civilu. V ponedeljek naj bi ga izpustili iz bolnišnice. Danes ga je v bolnišnici obiskal le njegov odvetnik Goran Suić, ki mu je prinesel tudi časopis, piše 24sata.

Po besedah odvetnika Sanader naj ne bi vedel, da gre na sojenje. Kot mu je povedal Sanader, je zaradi napovedanega pregleda ostal celo brez zajtrka, s seboj pa je vzel le stvari za osebno higieno.

Kot je povedal njegov zdravnik, je bil Sanader naročen že za 5. september, a se pregleda ni udeležil. Nato je prišel v četrtek, a so ga prenaročili na petek zjutraj.

Zaenkrat še ni znano, ali bo Sanader sposoben priti na sojenje, ki naj bi se nadaljevalo v petek. Več bo znanega po preiskavah, ki pa po besedah njegovega odvetnika ne kažejo prav nič dobro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.