Svet
5 ogledov

Sanader poslanec, konec s Kosorjevo?

Hrvaški mediji poročajo, da je Ivo Sanader Kosorjevi povedal za črni fond vladaj Žurnal24 main
Index.hr poroča, da bo bivši premier Sanader čez osem dni že poslanec. Mediji pa že ugibajo, ali to pomeni konec Jadranke Kosor.

Ivo Sanader želi nazaj v hrvaški parlament. Po poročanju hrvaških medijev želi bivši premier, ki je na začetku leta možnost za vrnitev v sabor zavrnil, poslanski mandat tudi zato, ker bi mu omogočal imuniteto.

Osumljenec v preiskavi
Po poročanju Jutarnjega lista je Sanader predsedniku sabora Luki Bebiču že poslal zahtevo, naj mu aktivira poslanski mandat, ki mu je doslej miroval. O zahtevi pa bo zdaj odločala saborska mandatno-imunitetna komisija.

Hrvaški portal Index.hr pa je objavil izjavo predsednika komisije Damirja Sesvečena, da se ima pravico vrniti v poslansko klop, Sanaderjeva zahteva pa izpolnjuje vse potrebne pogoje. Zato se pričakuje, da bo čez osem dni že poslanec.

Po informacijah Jutarnjega se je namreč Sanader znašel v policijsko-tožilski preiskavi, saj naj bi se s privatizacijskimi povzročila več milijonov evrov velika škoda. Uradne obtožnice zoper bivšega premierja še ni, je pa v predhodnih obravnavah osumljenec.

Se Kosorjevi maje stolček?

Ker naj bi Sanader obvladoval vsaj sedem poslancev vladajoče HDZ, ki jo je skupaj z vlado po Sanaderjevem odstopu prevzela Jandranka Kosor, se hrvaški mediji že sprašujejo, ali pomeni Sanaderjeva vrnitev na politično sceno konec Kosorjeve. Njena HDZ, ki je Sanaderja izključila, bi namreč izgubila parlamentarno večino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.