Svet
8 ogledov

Sanader težak več kot 350.000 evrov

Sanader_2711_Reuters Žurnal24 main
Hrvaški premier Ivo Sanader je prejemal plačo v višini 3.059 evrov, njegovo premoženje (brez nepremičnin) pa je vredno skupaj več kot 350 tisoč evrov.

Stanovanje v Splitu, osebno vozilo, zbirka knjig in umetnin ter še več drugih premičnin: to je le del bogastva zdaj že nekdanjega hrvaškega premierja Iva Sanaderja, ki ga je ta prijavil odboru hrvaškega sabora za konflikt interesov, ki spremlja premoženjsko stanje najvišjih hrvaških politikov in zbrane podatke objavlja na internetu ter jih po lastnih navedbah redno posodablja.

Dvesto tisoč evrov premičnin
Mesečna premierska plača Iva Sanaderja je znašala 22.500 hrvaških kun oziroma 3.059 evrov. Poleg redne mesečne plače je Sanader prejel še za 20 tisoč kun (2.719 evrov) honorarjev iz naslova predavanj ter objavljenih knjig in člankov, vendar ni navedeno, v katerem obdobju.

Sanader se lahko tudi pohvali s 100 kvadratnih metrov velikim stanovanjem v Splitu. Med premičninami donedavnega predsednika hrvaške vlade in HDZ-ja najdemo osebni avtomobil znamke Renault 8 (izdelan leta 1967) ter "ostale" premičnine, med drugim knjige in umetnine, v skupni vrednosti kar poldrugega milijona kun ali 203.937 evrov. 56-letni politik je prijavil še devizno vlogo v spoštljivi višini 105.000 evrov, ki naj bi izvirala iz dediščine po pokojnem očetu.

Tudi solastnik dveh tujih podjetij
Sanader je v prijavi svojih dohodkov in premoženja še zagotovil, da je do bogastva prišel po zakoniti poti, to je s pomočjo osebnih dohodkov, dohodkov na podlagi avtorskih pravic, dohodkov iz naslova solastništva dveh podjetij v tujini in tudi dohodkov svoje žene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.