Svet
3 ogledov

Sanader v navezi z Wolfom?

(Foto: Barbara Leskovar) Žurnal24 main
Sanader naj bi posredoval pri banki Hypo, ko je ta želela prevzeti lastništvo v podjetju Maraska, ki je bilo takrat v lasti poslovneža Walterja Wolfa. "To je neumnost," odgovarja Wolf.

Hrvaški portal tportal.hr, ki povzema avstrijski Krone Zeitung, poroča, da je posebna obveščevalna agencija odkrila navezo med nekdanjim hrvaškim premierjem Ivom Sanaderjem in poslovnežem Walterjem Wolfom. Po pisanju časnika Krone Zeitung je Wolf pri banki Hypo vzel posojilo za nakup zadrskega podjetja Maraska, ki proizvaja pijače, med drugim liker Maraskino, poročajo Finance.

Poslovno sodelovanje se je poslabšalo leta 2003, ko Wolfu ni uspelo pravočasno odplačevati posojila. Zato je takratni šef banke Hypo na Hrvaškem Günter Striedinger naročil, da mora banka prevzeti lastništvo Maraske. Wolf je nato tožil Hypo, v ozadju pa se je odločil, da bo tej avstrijski banki zagrenil življenje, piše Krone Zeitung. V Hypu naj bi nato interveniral takrat ravno izvoljeni premier Ivo Sanader, češ da Striedingerjev način poslovanja škodi skupini Hypo Alpe Adria na Hrvaškem.

Wolf: "To je neumnost"
"To je taka neumnost, kaj bo on posredoval zame. Gospoda Sanaderja niti poznam ne," je za časnik Finance zatrdil Wolf in dodal, da s Sanaderjem nikoli ni imel nobenih stikov. Poleg tega je pojasnil, da je Hypo njegove delnice v Maraski na koncu prevzel in jih pred petimi, šestimi leti tudi prodal na varaždinski borzi. Hrvaški Nacional je namreč pred leti poročal, da naj bi Wolf, še preden je Hypo prevzel njegov delež v Maraski, slednjega prodal avstrijski družbi Maraska Handels und Vertriebs GmbH.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.