Svet
12 ogledov

Sanader z novo službo

Sanader je za Večernji list povedal, da je zanj osebno to velika čast, hkrati pa Žurnal24 main
Spletni Večernji list piše, da je Sanader imenovan na mesto gostujočega sodelavca poznane univerze Columbia v New Yorku.

Ekskluzivno vest je Večernji list izvedel s strani uprave Inštituta Harriman, ki deluje v okviru omenjene univerze. Prejšnji hrvaški premier Ivo Sanader naj bi vodil novoustanovljeno skupino, ki bo preučevala zaključne procese vključevanja jugovzhodne Evrope v Evropsko unijo in vse naloge, ki jih bodo morale države na tej poti opraviti.

Sanader je pred profesorji in študenti univerze Columbia o Hrvaški in evroantlantskih integracijah na tem delu govoril že dvakrat. "Obstaja določen odstotek Hrvatov, ki so proti vstopu v Evropsko unijo. Za mene Evropska unija pomeni skupno mizo v Bruslju, ob kateri se kroji mednarodna politika, s tem pa tudi naša prihodnost. Bolje je biti z njimi in pomagati pri tem, kot pa čakati pred vrati, da drugi odločajo o nas. Ravno to pa so Hrvati trpeli stoletja. Mi smo država v srcu Evrope in evropska prihodnost je tudi naša. In obratno. Mi nimamo alternative," je takrat poudaril Sanader.

Kovčki že pripravljeni
Višine honorarja, ki naj bi ga prejemal za svoje znanstveno delo, inštitut ne želi razkriti. Pri tem pa se Večernji list sprašuje še, kje bo med svojim bivanjem v velikem jabolku živel. Pišejo, da hoteli v mestu niso poceni, sploh pa ni poceni Sanaderjev okus – ustrezali naj bi mu predvsem hoteli na Manhattnu, kot so Plaza, Waldorf Astoria ali Pierre hotel.

Za najem dvosobnega stanovanja bi sicer potreboval 5500 tisoč dolarjev na mesec (4.331,73 evrov), piše Večernji list, ki se ob tem sprašuje tudi, koliko prostih sob ima stanovanje njegove hčerke na naslovu 1 Irving Pl, ki je sicer nekoliko oddaljeno od Columbie, po trditvah Sanaderja pa tudi ni lastniško, pač pa v najemu.

Sanaderja sicer v New Yorku pričakujejo do sredine meseca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.