Svet
6 ogledov

Sanader že v petek v saboru

Ivo Sanader HDZ Hrvaska volitve Reuters Žurnal24 main
Nekdanji hrvaški premier Ivo Sanader se v petek vrača v sabor.

Hrvaška mandatno-imunitetna komisija je namreč danes odločila, da zakonskih preprek za vrnitev Iva Sanaderja v sabor ni ter da se njegov poslanski mandat, za katerega je prosil nedavno, lahko ponovno aktivira. Sanader se tako po več kot letu vrača k državnim jaslim. Poslanska plača na Hrvaškem znaša dobrih 2.100 evrov, poleg nje pa nekdanji premier dobiva poslansko imuniteto. Kot je znano, je prejšnji teden pričal glede privatizacije največje hrvaške naftne družbe Ina.

Zanimivo je, da niti en član mandatno-imunitetne komisije ni bil v dilemi, ali Sanaderjevo vrnitev podpreti ali ne; sprejeta je bila soglasno. Nekateri so bili celo užaljeni, ker so njihova imena izpostavljali kot tista, ki bi lahko glasovala proti.

Sanader kljub ponovno aktivirani poslanski funkciji ostaja tudi gostujoči sodelavec inštituta Harriman na newyorški univerzi Columbia.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.