Svet
7 ogledov

Sanaderja primerja s Kristusom

Don Vinko Sanader brata primerja z Jezusom Kristusom. Na fotografiji Ivo Sanader Žurnal24 main
Don Vinko Sanader vernikom: ''Tudi Kristusu niso verjeli.''

Iva Sanaderja primerjal s Kristusom
Don Vinko Sanader, brat Iva Sanaderja, ki vsako nedeljo mašuje in pridiga v cerkvi Device Marije v mestu Solin, o svojem bratu na zadnji maši ni hotel govoriti. Se pa je, sicer posredno, dotaknil tudi zadnjih aktualnih dogodkov v zvezi z aretacijo Iva Sanaderja.

Don Sanader je ob nedeljski pridigi ''metaforično'' opisal stanje, v katerem se je znašel njegov brat Ivo, in ga primerjal kar s Kristusom.

''Tudi Kristusu niso verjeli''
"Ljudje morajo verjeti, tako v Boga kot eden v drugega. Tudi Jezusu Kristusu niso verjeli, čeprav je dejal: 'Vrnil se bom.'  Dva Jezusova učenca nista imela potrpljenja počakati vstajenja. Drugi dan sta vero izgubila, zmanjkalo jima je potrpežljivosti, zato sta odšla k Jezusovemu grobu. Podvomila sta vanj in hitro pozabila na vsa dobra dela, ki jih je Jezus storil. Moramo verjeti, vsi smo ljudje iz krvi in mesa," je pridigal Vinko Sanader.    

Po poročanju hrvaških medijev so duhovnika Vinka verniki skrbno poslušali, nekateri so v znak odobravanja in strinjanja prikimavali z glavo. Mnogi menijo, da je v duhovniku sicer tudi dobršen del bratovega značaja. Z umirjenim, a odločnim glasom lahko prepriča vsakega, da sočloveku, celo nekdanjemu hrvaškemu ministru, oprosti vse, poročajo s Hrvaške. Don Sanader je v zadnjih letih povzročil tudi veliko polemik, največ zaradi očitkov, da zaradi sorodstvenih vezi z bratom zaposluje ljudi v Solinu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.