Svet
3 ogledov

Sanaderju grozi pripor

sanader
Žurnal24 main
Hrvaški protikorupcijski urad (USKOK) naj bi bivšega premierja zaslišal v desetih dneh. Index.hr poroča, da panično išče odvetnika.

Bivšemu hrvaškemu premierju Ivu Sanaderju grozi pripor, ugiba hrvaški portal Index.hr. Večernji list namreč piše, da naj bi Sanaderja v roku desetih dni zaslišal hrvaški protikorupcijski urad (USKOK), pred katerim sta v zadnjem času pričala že šef carinske uprave in glavni finančnik HDZ v Sanaderjevih časih Mladen Barišić in bivši direktor Hrvaškega elektrogospodarstva Ivan Mravak.

Barišić naj bi po poročanju hrvaškim medijev dejal, da je del denarja sicer res zadržal sam, Sanaderju pa je izročil več kot 400 tisoč evrov. Denar naj bi izčrpali iz hrvaških javnih podjetij, zato Indexhr ugiba, da se obroč okoli Sanaderja oži.

Napada Kosorjevo in snuje poslansko skupino
Sanader je sicer v petek javno napadel svojo naslednico Jadranko Kosor, češ, da vlade ni sposobna voditi in da nima podpore državljanov, kar številni mediji ocenjujejo kot izraz Sanaderjeve panike. V paniki je tudi HDZ, saj Sanader, ki se je vrnil v poslanske klopi napoveduje, da bo ustanovil poslansko skupino. Ker bi to pomenilo, da se mu bodo pridružili nekateri poslanci HDZ, bi oslabil Kosorjevo in njeno koalicijo.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.