Svet
10 ogledov

Sanaderju podaljšali pripor

Ivo Sanader je v avstrijskem priporu že pet mesecev. Očitno se bo sedaj vrnil na Žurnal24 main
Ivo Sanader se je pritožil na pripor, s pritožbo pa so mu ga avtomatično podaljšali za en mesec. S tem želi doseči, da bi postopek za izročitev Hrvaški dočakal na prostosti.

Ivo Sanader je pritožbo na višje deželno sodišče v Linzu vložil 30. decembra lani, sodišče pa jo je prejelo v sredo, kar je za avstrijsko tiskovno agencijo APA potrdila tiskovna predstavnica državnega tožilstva v Salzburgu Barbara Feichtinger.

Sanaderjev odvetnik Werner Suppan je dejal, da se je s pritožbo njegov pripor  avtomatično podaljšal za en mesec, in dodal, da želi Sanader na ta način doseči, da bi postopek za izročitev Hrvaški "dočakal na prostosti".

Odvetnik je prepričan, da ne obstaja nevarnost bega ali prikrivanja dokazov s strani Sanaderja, sodišče v Linzu pa bi po njegovi oceni odločitev lahko sprejelo v desetih do 14 dneh.

Suppan je še dodal, da Sanaderjevi hrvaški odvetniki še nimajo vpogleda v dokumente primera in da se zato Sanader ni strinjal s poenostavljenim postopkom izročitve Hrvaški, povedal pa je tudi, da bo zaradi avtomatičnega podaljšanja pripora odpadla obravnava o morebitnem podaljšanju pripora, ki je bila predvidena 27. januarja.

Sanader je v salzburškem priporu od 10. decembra lani, ko so ga prijeli v Avstriji na podlagi mednarodne tiralice, ki jo je za njim razpisala Hrvaška zaradi suma vpletenosti v korupcijo. Osumljen je, da je z drugimi storilci oškodoval državni proračun za najmanj šest milijonov evrov, Sanader pa je že pred aretacijo zanikal vse obtožbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.