Svet
9 ogledov

Sanaderju premetali celico

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Salzburški zapor, v katerem v priporu sedi tudi nekdanji hrvaški premier Ivo Sanader, je preiskalo več kot 30 pripadnikov avstrijske policije.

Direktor zapora Dietmar Knebel je dejal, da gre za napovedano rutinsko kontrolo. Pregledali so vse celice, kuhinjo, dnevne prostore in vsa mesta, kjer bi lahko kaj skrili. Iskali naj bi orožje, mobilne telefone in drogo. Knebel poudarja, da pregled ni povezan z njihovim trenutno najslavnejšim stanovalcem Ivom Sanaderjem.

Odkrili so več predmetov, ki ne spadajo v zapor, a niso želeli razkriti, kaj točno so našli. Po Kneblovih besedah ne gre za pomembne predmete.

Kdo je avtor fotografij?
Knebel še vedno nima odgovora na vprašanje, kako so v javnost prišle fotografije Iva Sanaderja, ki je v priporu. Sum je padel na zaposlene, kar je direktor zapora zavrnil. Ker je malo verjetno, da bi fotografije posnel kdo od zaprtih ali priprtih, so med možnimi storilci odvetniki priprtega in obiskovalci. Čeprav v prostorih za srečanja veljajo posebni pogoji, nekaterim vseeno uspe v zapor pretihotapiti določeno tehnično opremo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.