Svet
11 ogledov

Sanja, da so njegovi prijatelji preživeli

Prebivalci Povljane na Pagu so močno pretreseni nad smrtjo treh mladih prijatelj Žurnal24 main
Po prometni nesreči na Pagu, v kateri so umrli trije mladi prijatelji, je spregovoril preživeli Dario. Po štirih dneh še vedno ne more verjeti, kaj se je zgodilo.

"Nočem verjeti v vse to. Želim verjeti, da ko se bom jutri vrnil v Povljano, me bodo tam pričakali vsi moji prijatelji," je po nedeljski nesreči na Pagu, kjer so umrli trije mladi, povedal 19-letni Dario Škoda. Dario je bil tudi edini od sopotnikov, ki je preživel. Ima zlomljeno ključnico in trenutno je še na opazovanju v bolnišnici. V nesreči je izgubil prijatelje iz otroštva.

"Tonči ni bil pijan"
"V soboto zvečer nismo imeli nikakršnih načrtov, dobili smo se v baru. Ne spomnim se, kako smo prišli na idejo, da gremo na Pag. Zabavali smo se in poslušali glasbo, nismo bili pijani. Popili smo nekaj pijač in prosim vas, napišite, da voznik Tonči Stupičić ni bil pijan in da ni, kot se je pisalo, imel dva promila alkohola v krvi," je za Večernji list dejal Dario.

Včerajšnjega pogreba se je udeležilo več tisoč ljudi.

Zabrisan spomin
Dario se spomni, da je sedel na zadnjem sedežu na desni strani. "Nismo vozili hitro, ni bilo naglega dodajanja plina in ne verjamem v govorice, da so bile na kraju nesreče vidne sledi zaviranja. Spomnim se, da je bilo spolzko in megleno ter da smo nenadoma začeli vijugati. Nato se spomnim tega, da sem se panično držal za ročaj nad oknom in verjetno mi je ob udarcu zaradi tega počila ključnica. Verjetno sem zaradi šoka pozabil, kaj se je zgodilo kasneje," pripoveduje Dario.

Po glavi mu ves čas hodijo prijatelji in Tonči. "Vem, da je njemu ta trenutek zelo hudo, saj na duši nosi tri mlada življenja. Slišal sem, da se je poskušal ubiti."

Najraje bi umrl
Dežurni sodnik je za Tončija odredil enomesečni pripor zaradi strahu pred vplivanjem na priče. Pritrdil je, da je mladi fant v hudem šoku: "Bil je zelo pretresen in v šoku. Izreči je zmogel le en stavek. Rekel je, da bi najraje videl, da bi bil mrtev on in ne njegovi prijatelji."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.