Svet
23 ogledov

Sarajevo cenovno najugodnejše

Sarajevo Shutterstock
Sarajevo je postalo cenovno najugodnejša turistična destinacija v letu 2012. Glavno mesto Bosne in Hercegovine je nasledilo portugalski Porto.

V finalu tekmovanja, ki ga je organizirala spletna stran Foxnomad.com, je Sarajevo prejelo 9.402 glasova obiskovalcev strani, medtem ko je drugi finalist, portugalsko mesto Guimaraes, prejel (le) 4.809 glasov.

Tekmovanje za cenovno najugodnejše mesto za turistični obisk je potekalo v sedmih krogih na izpadanje, trajalo je več kot mesec dni, sodelovala pa so 103 mesta iz vsega sveta.

Poleg Sarajeva so lahko obiskovalci strani svoj glas oddali tudi za mesto Ljubljana, ki je v drugem krogu glasovanja izgubilo proti škotskemu Edinburghu. Med drugim sta sodelovala tudi Dubrovnik in Hvar.

Leto 2011 za slovenski turizem rekordno leto

"Leto 2011 je bilo rekordno leto v slovenskem turizmu, saj je število turistov in njihovih prenočitev preseglo do zdaj rekordno leto 2008. Število tujih turistov se je povečalo za devet odstotkov, kar je nad evropskim povprečjem," pa je danes povedala Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije (STO).

Kot so sporočili iz STO, za letos pričakujejo, da bodo Slovenci za potovanja namenili relativno manjši del svojega dohodka kot lani.

V Uradu RS za makroekonomske analize in razvoj pa v letošnjem letu pričakujejo padec gospodarske aktivnosti v Sloveniji v višini 0,9 odstotka; poslabšanje razmer pričakujejo tudi v dejavnosti gostinstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.