Svet
14 ogledov

Šarić imel hrvaški potni list

(Foto: Interpol) Žurnal24 main
Črnogorski vodja narkokartela Darko Šarić je imel originalni hrvaški potni list. A z lažnimi osebnimi podatki in s pravim prstnim odtisom.

Šarić je s takšnim potnim listom nemoteno potoval po Evropi, pred aretacijo pa je z njim prestopil slovensko-hrvaško mejo. Originalen hrvaški potni list je Šarić, za katerim je bila oktobra 2009 razpisana mednarodna tiralica, dobil na hrvaškem konzulatu v Tuzli, poroča srbski Blic.

Pri natančnem pregledu podatkov iz potnega lista je najbolj zanimivo to, da je prstni odtis njegov, osebni podatki pa so lažni. Najbolj iskan balkanski begunec pa je imel tudi hrvaško osebno izkaznico, na kateri je bila njegova fotografija.

Blicov vir iz srbskega notranjega ministrstva pravi tudi, da Šarić hrvaške dokumente ni več uporabljal, ko je bila zoper njega razpisana tiralica.

"Potrjeno je, da je s tem potnim listom Šarić prej potoval po Evropi, a zadnjič se je z njim identificiral na mejnem prehodu med Slovenijo in Hrvaško. Odkrili smo tudi, da je v istem obdobju z njim potovalo še nekaj oseb, ki so prav tako koristile hrvaške dokumente, četudi niso bili državljani te države. Predpostavljamo, da so bile te osebe njegovi sodelavci," je še zaključil vir.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.