Svet
5 ogledov

Šarić nad srbski vrh

Darko %C5%A0ari%C4%87 Žurnal24 main
Šarićevi odvetniki vlagajo odškodninske tožbe. Narkokralj medtem še vedno na begu.

Odvetniki Darka Šarića, ki je obtožen poskusa tihotapljenja več kot dve toni kokaina iz Južne Amerike, so vložili več odškodninskih tožb zaradi izjav in pisanj, v katerih je Šarić domnevno prikazan kot organizator neredov v Beogradu 10. oktobra in na nogometni tekmi v Genovi dva dni kasneje.

Darko Šarić, ki je sicer še vedno na begu pred oblastmi, je že septembra vložil odškodninsko tožbo zoper Srbijo, v kateri zahteva dobrih devet tisoč evrov zaradi izjav predsednika Srbije Borisa Tadića, ministrice za pravosodje, ministra za notranje zadeve in državnega sekretarja na notranjem ministrstvu.

Tokrat Šarićevi odvetniki med drugim odškodnino zahtevajo tudi od srbskega Pressa. "Informacije, ki smo jih objavili in zaradi katerih nas Šarić toži, smo dobili s strani kredibilnih virov iz državnega vrha in srbskih varnostnih služb. Ničesar si nismo izmislili, samo svoj posel smo opravljali,“ je pri tem povedal glavni urednik Pressa Dragan J. Vučićević. Dodaja, da je zanimivo, da Šarić iz svojega "narko izgnanstva“ ne toži le medijev, pač pa skoraj cel državni vrh Srbije. "Paničen je, ali pa mu je tam, kjer pač je, zelo dolgčas.“ Vučićević še poudarja, da je Šarić zadnji človek, ki bi v Srbiji lahko delil lekcije iz pravne države.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.