Svet
55 ogledov

Šarić: "Samo še potresa me niso obtožili"

Darko Saric
1/5
EPA
Danes je pred sodnika stopil razvpiti narkokralj Darko Šarić in se izrekel za nedolžnega. Obtožnico je označil za lažno.

"Ne počutim se krivega niti po eni točki obtožnice. To je vse ena velika laž. Dobil sem obtožnico, le še potresa me niso obtožili," je dejal Darko Šarić, ki se je danes prvič pojavil na sodišču in se po napovedih izrekel za nedolžnega.

"Pet let so o meni pisali kot o Bin Ladnu. Obtožnico imam za lažno. V tej državi nisem storil ničesar narobe. Niti mravlje nisem pohodil. Videl sem veliko bogatih in vplivnih ljudi. Oni so še naprej tam, kjer so, jaz pa sem tukaj," je še dejal. Dodal je, da se mu zdi najhujše to, da mu pripisujejo umore.

Pred sodiščem se je zbrala Šarićeva družina in številni prijatelji, ki želijo sojenje spremljati v sodni dvorani, ne vedo pa, ali bo dovolj prostora za vse.

Veliko jih je še na begu

Na istem sodišču se nadaljuje tudi sojenje njegovi kriminalni tolpi, ki je obtožena tihotapljenja 5,7 tone kokaina iz Latinske Amerike v Zahodno Evropo v letih 2008 in 2009.

Od 39 članov tolpe jih bo na zatožno klop sedlo 12, 15 jih je še na begu, devet jih je priznalo krivdo, trije pa so dobili status priče, poroča Alo.

V Sloveniji so predobravnavni naroki v zadevi Balkanski bojevnik razpisani v mesecu juniju, so nam sporočili s Specializiranega državnega tožilstva, kjer delijo zadovoljsto ob prijetju Šarića. Ali bo prijetje Darka Šarića vplivalo na sojenje v Sloveniji, ne morejo reči, saj je vse odvisno od načina obrambe oziroma statusa, ki ga bo Darko Šarić imel v postopku v Srbiji.

Komentarjev 1
  • leonardo 16:16 24.marec 2014.

    In zakaj je bežal in se skrival, če je nedolžen?