Svet
85 ogledov

Šarić živel kot begunec

Darko Šarić EPA
Kokainski kralj Darko Šarić je živel kot puščavnik, poroča Blic.

Šarić se je zelo trudil, da v Venezueli in v Dominikanski republiki, kjer je živel, ni vzbujal pozornosti. Živel je sam, s svojo družino, največkrat s partnerico Lano, pa je komuniciral s pomočjo najsodobnejše računalniške tehnologije, ki so mu jo priskrbeli hekerji. Njegovi klici so bili tako rekoč neizsledljivi.

Mnogi so predvidevali, da se je Šarić čez lužo skrival s pomočjo lokalnih mamilarskih kartelov in da je živel s svojimi sodelavci, ki so še na begu, a Blic pravi, da temu ni bilo tako. Šarić je živel povsem normalno življenje, brez varnostnikov in luksuza, saj se je zavedal, da bo le na takšen način ostal neopazen. "Živel je kot begunec,“ je Blicu povedal vir.

Ker ga niso mogli izslediti, so preiskovalci svojo pozornost usmerili na njegovo družino. "Bilo je le vprašanje časa, kdaj in na kakšen način bo stopil v stik z družino," je povedal vir, ki je tudi izdal, da so bili še zlasti pozorni na Šarićevo partnerico Lano, ki je bila zelo pogosto v Dubaju, kjer je navezala stik s kokainskim kraljem. "Težko ju je bilo izslediti, ker je za komuniciranje uporabljal mrežo, ki so jo vzpostavili hekerji, in je brisala sledi stikov,“ je še povedal vir.

Šarić se je srbskim oblastem brezpogojno predal v torek. Prvič naj bi pred sodnika stopil v ponedeljek. Proti Šariču je trenutno vloženih 13 obtožnic, šest zaradi tihotapljenja kokaina, sedem pa zaradi pranja denarja. Zaslišali ga bodo tudi v povezavi z drugimi odprtimi primeri, v katere bi lahko bil vpleten, zlasti o njegovih povezavah s politiki in tajkuni.

Komentarjev 1
  • allstarr111 13:25 22.marec 2014.

    Normalno, valda ne bo povedal kje je bil in kako je živel, ter s tem ogrozil svobodo morebitnim pomagačem ? Ja itak, ves ta čas je preživel ob gledanju serij Prison Break, Breaking BAD, Esmeralda ipd. in obilne količine Pokovke