Svet
12 ogledov

Šarićevo premoženje naprodaj

Darko %C5%A0ari%C4%87 Žurnal24 main
Zaseženo premoženje črnogorskega narkobarona Darka Šarića se v torek prodaja za 45 tisoč evrov, kar je okrog 20 odstotkov prave vrednosti.

Nepremičnine, televizijski sprejemniki, glasbena oprema, več hišnih kinov, bela tehnika in ostala oprema Darka Šarića, ki so jo zaplenili v vilah na Tatarskem Brdu in Novem Sadu, bo prodana na licitaciji, ki bo v Beogradu v torek, 8. junija. Skupna začetna cena znaša 45 tisoč evrov, kar je manj kot četrtina realne cene.

"Gre za najbolj luksuzno opremo, ki smo jo kdajkoli zaplenili. Na licitaciji bo skupaj 220 stvari, ki smo jih odnesli iz Šarićevih vil. Začetna cena je okrog 20 odstotkov vrednosti na tržišču, pričakujemo pa, da bo tekom licitacije zagotovo zrasla,“ govori vir srbskega portala Blic.

Prva prodaja zaseženega premoženja
Licitacije ne bodo snemali, niti ne bodo izdali imen kupcev. Zainteresiranim bodo omogočili, da si uro pred začetkom licitacije ogledajo zaplenjene stvari. Kupec, ki bo podal najboljšo ponudbo, se bo zavezal izbrani artikel plačati takoj.

Odločitev o prodaji je sprejel svet posebnega oddelka za organiziran kriminal Višjega sodišča v Beogradu, gre pa za prvo tovrstno odločitev o prodaji premoženja, zaseženega kriminalcem.

Med stvarmi, ki jih bodo licitirali, je okrog 20 televizijskih sprejemnikov, nekaj hišnih kinov, računalniških monitorjev, glasbenih naprav, bele tehnike, sesalcev, fitnes naprav, naprodaj je tudi solarij ter nekaj umetniških slik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.