Svet
8 ogledov

Šarićevo stanovanje za dobrodelnost

Darko %C5%A0ari%C4%87 Žurnal24 main
Stanovanje, ki ga je srbska policija zasegla zloglasnemu Darku Šariću, so odstopili staršem za rakom obolelih otrok. Kalinića medtem premestili v bolnišnico zapora.

Zaseženo Šarićevo stanovanje, ki obsega 120 kvadratnih metrov površine, je srbsko ministrstvo za pravosodje odstopilo zavodu za zdravstveno zavarovanje, in sicer za nastanitev za rakom obolelih otrok in njihovih staršev.

Gre za družine iz notranjosti države, ki so se primorane v času zdravljenja preseliti v Beograd. V stanovanju bi lahko hkrati bivale tri družine, so povedali na omenjenem zavodu.

Kaliniću mesečni pripor
Sretku Kaliniću, ki naj bi tudi sodeloval z Darkom Šarićem in ki ga je v začetku junija ustrelil pajdaš Miloš Simović, so medtem odredili enomesečni pripor zaradi ponarejenih dokumentov. "Še danes ga bomo prepeljali v pripor v Remetincu, kjer bo v tamkajšnjem zdravstvenem oddelku nadaljeval zdravljenje," je povedal preiskovalni sodnik Krešmir Devčić.

Pripor so mu odredili na podlagi bojazni, da bo pobegnil, pa tudi zaradi nevarnosti ponovitve kaznivih dejanj.

Kalinića, ki med drugim stoji tudi za umorom nekdanjega srbskega premierja Zorana Đinđića, je Simović domnevno ustrelil zaradi spora glede denarja, ki sta ga zaslužila ravno s sodelovanjem z Darkom Šarićem. Simovića so dva dni po obračunu s Kalinićem ujeli na srbsko-hrvaški meji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.