Svet
12 ogledov

Sarkastični najstnik na prostosti

facebook Shutterstock
Teksaški najstnik, ki je zaradi kontroverzne grožnje na Facebooku preživel nekaj mesecev v zaporu, je na prostosti.

Zaradi domnevne grožnje na Facebooku, kjer je 19-letni Justin Carter pred meseci zapisal: "Res sem nor. Šel bom v bližnjo šolo, vse postrelil in požrl njihova srca", nato pa dodal  pripisa "LOL" in "jk", ki pomenita, da se je šalil, je najstnik v zaporu preživel pet mesecev. Potem ko mu je zaradi omenjenega komentarja grozilo kar osem let zaporne kazni, je sedaj na prostosti. Anonimnež je namreč zanj plačal varščino v višini pol milijona ameriških dolarjev.

"Mislim, da je bil komentar izvzet iz konteksta in so ga napihnili do kraja," je povedal najstnik za medije. Februarja letos se je Carter pregovarjal s prijateljem med spletno igrico League of Legends, takrat pa tudi podal sarkastični komentar. Eden od njegovih odvetnikov je povedal, da je šlo zelo očitno za sarkastično šalo.

Carterja so izpustili na prostost, potem ko je nekdo, ki ne želi biti imenovan, plačal varščino. "Trenutno sem neizmerno srečna. Ves svoj čas se želim z njim pogovarjati in skrbeti zanj," je povedala njegova mama.

Na spletu je peticija v bran Carterju prejela več kot 126 tisoč podpisov.

Carterja 12. avgusta čaka predhodno zaslišanje.

Njegova aretacija in zaporna kazen sta pritegnili mnoge aktiviste. Aretacija se je zgodila sredi največje zaskrbljenosti glede varnosti otrok v šolah, potem ko je decembra lani prišlo do streljanja na osnovni šoli v Connecticutu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.