Svet
4 ogledov

Sarkozy in Cameron odhajata v Libijo

Cameron in Sarkozy EPA
Najhujša politična sovražnika pregnanega libijskega voditelja Moamerja Gadafija Sarkozy in Cameron prihajata v njegovo domovino.

V četrtek bosta v Libijo odpotovala francoski predsednik Nicolas Sarkozy in britanski premier David Cameron. Sarkozyja in Camerona naj bi spremljal francoski filozof Bernard-Henri Levy, ki naj bi Sarkozyja prepričal, da je podprl libijske upornike.

Brez uradne potrditve

Trojica naj bi se v prestolnici Tripoli sešla s predstavniki libijskega nacionalnega prehodnega sveta, nekateri mediji pa poročajo, da bi utegnili obiskati tudi mesto Bengazi na vzhodu države, ki velja za zibelko upora proti Gadafijevemu režimu. Niti v Sarkozyjevem niti v Cameronovem uradu sicer niso želeli potrditi navedb o načrtovanem obisku v Libiji.

Velika Britanija je sicer članicam Varnostnega sveta ZN v torek predstavila predlog resolucije o Libiji, ki med drugim predvideva vzpostavitev misije ZN v tej državi ter odmrznitev sredstev dveh velikih libijskih naftnih družb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.