Svet
9 ogledov

Sarkozy je nazaj

Nicolas Sarkozy EPA
Nekdanji francoski predsednik Nicolas Sarkozy se vrača v politiko – in to je najavil kar preko Facebooka.

Sarkozy, ki ga je v tekmi za predsedniški stolček leta 2012 porazil François Hollande, je napovedal, da se namerava vrniti v politiko. Za začetek bo kandidiral za vrh konzervativne UMP, leta 2017 pa naj bi se znova podal v bitko za predsedniški stolček.

"Kandidiral bom za predsednika svoje politične družine. Predlagam, da jo v treh mesecih obrnemo na glavo in ustvarimo pogoje za široko novo gibanje, ki bi naslavljalo vse Francoze ne glede na njihov strankarsko opredelitev,“ je zapisal na svojem Facebook profilu.

Od umika se je javnosti kazal kot družinski človek, ki si je novo kariero našel v govorništvu na visokoprofiliranih dogodkih. Dejansko pa naj bi se v ozadju ves čas sestajal z visokimi mednarodnimi političnimi predstavniki in ohranjal svojo mrežo, piše The Guardian.

Pred volitvami pred dvema letoma, je dejal, da v primeru poraza, nihče ne bo več slišal zanj. Očitno je tudi Sarkozyju zarečen kruh ljub.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.