Svet
4 ogledov

Sarkozy zavrnil vse obtožbe

1/3
Žurnal24 main
Sarkozy, ki se sooča z obtožbami o nezakonitem prejemanju denarja med predvolilno kampanjo, je podprl svojega bivšega blagajnika v času kampanje in sedanjega ministra za delo.

Francoskemu predsedniku Nicolasu Sarkozyju številni očitajo nezakonito prejemanje denarja od najbogatejše Francozinje med predvolilno kampanjo leta 2007. A prvi mož Francije nekdanjega blagajnika svoje predvolilne kampanje in sedanjega ministra za delo Erica Woertha podpira.

Vabljeni k ogledu fotografij včerajšnjega dogajanja v galeriji.

"Eric Woerth je pošten in sposoben mož. Uživa moje polno zaupanje," je poudaril in napovedal, da bo parlament zaprosil, naj ustanovi posebno komisijo za oblikovanje smernic, s katerimi bi se v prihodnje izognili vsem oblikam konflikta interesov.

Woerth ostaja minister, dodaja Sarkozy in pravi, da bo še naprej branil "prepotrebno pokojninsko reformo", ki med drugim predvideva dvig upokojitvene starosti s 60 na 62 let. Minister naj bi sicer po trditvah Claire Thibout, ki je bila dvanajst let računovodkinja najbogatejše Francozinje in dedinje kozmetičnega velikana L'Oreal Liliane Bettencourt, leta 2007 nezakonito prejel 150.000 evrov gotovine.

V Franciji lahko posamezna politična stranka na leto prejme le 7500 evrov donacij, posamični kandidat na volitvah pa 4600 evrov.

Če to drži, je bila Sarkozyjeva predsedniška kampanja financirana nelegalno. Sarkozy je očitke označil za "obrekovanje, ki ima en sam cilj − očrniti". Njegov minister pa se je že pred časom znašel sredi škandala okoli Bettencourtove. Vedel naj bi namreč, da je nameravala Bettencourtova utajiti davke, saj njegova soproga od leta 2007 upravlja z delom premoženja te najbogatejše ženske v Franciji.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.