Svet
13 ogledov

Sarkozyju izjava ni škodila

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Francoski predsednik Nicolas Sarkozy je razčistil nesporazum o tem, kaj naj bi glede nezakonitih romskih naselij v Nemčiji minuli teden izjavila nemška kanclerka Angela Merkel.

Takrat je namreč izjavil, da mu je Merklova povedala, da tako kot on načrtuje odstranitev nezakonitih romskih naselij. Nemška vlada je zatem tovrstne izjave Merklove zanikala.

Sarkozy je o domnevnih izjavah Merklove spregovoril po četrtkovem vrhu EU v Bruslju, ki ga je zasenčila burna izmenjava mnenj o odločitvi Pariza o izgonu več tisoč romunskih in bolgarskih Romov iz Francije.

Z Merklovo se je sestal ob robu zasedanja o uresničevanju razvojnih ciljev Deklaracije tisočletja v New Yorku in pri tem po besedah nemških virov razčistil nesporazum. Ali se je tudi opravičil, ni znano. O zadevi naj bi Merklova in Sarkozy govorila le minuto, pri tem pa naj bi med drugim izrazila presenečenje, da so mediji o njem poročali kot o zadevi, ki bi lahko škodila odnosom med Francijo in Nemčijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.