Svet
104 ogledov

Satelitske slike: Mučenja, posilstva, ubijanja

Taborišče v S Koreji Amnesty International
Satelitske slike odkrivajo širjenje taborišč v Severni Koreji. V njih taboriščnike mučijo, posiljujejo, jim ubijajo otroke, opozarjajo organizacije za človekove pravice.

Preiskava organizacije Amnesty International. Satelitski posnetki dokazujejo, da sta v dveh taboriščih dva krematorija, v katerih, domnevajo, oblasti skušajo skriti dokaze o zločinih, ki se tam dogajajo.

Amnesty International je posnetke in celotno poročilo objavil na svoji spletni strani; domnevajo, da se zločini dogajajo predsvem v dveh taboriščih, enega je imela leta 2014 pod drobnogledom že Organizacija združenih narodov. V poročilu je navedeno, da režim dopušča posilstva, umore novorojenčkov, mučenja, stradanja taboriščnikov, prisilno delo in umore. Mnogi izmed taboriščnikov, je navedeno, niso storili nikakršnega kaznivega dejanja, kaznovani so zaradi svojih družinskih članov, ki jih režim smatra za nevarne.

"Fotografije dokazujejo, da je infrastruktura taborišč v dobrem stanju, med drugim jo širijo, vidna je tudi iz vesolja," je posnetke komentiral Micah Farfour, analitik Amnesty International. Med drugim so razširili ceste do taborišč in povečali tudi število stražarjev.

Severna Koreja v taborišča ne dopušča predstavnikom organizacij za človekove pravice.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Božidar Dinič 19:03 24.november 2016.

    jaz mislim da bi k nam tudi lahko prišli

  • JONIJONI 18:20 24.november 2016.

    Pa se začenja....Naslednje leto upade USA širit svojo demokracijo!!