Svet
14 ogledov

Satira o posilstvih v Indiji

satira posilstvo youtube.com
Satirični video o posilstvih v Indiji osvaja splet.

"Dame, ali res verjamete, da moški posiljujejo ženske, ker si želijo moči? Očitno vas je zavedla ideja, da so tudi ženske ljudje,“ so besede, s katerimi se začne video "Ti si kriva", ki se s sarkazmom loteva enega najbolj perečih problemov Indije – posilstev.

Glavni akterki posnetka sta bollywoodski igralki Kalki Koechlin in Juhi Pandey, ki z nasmehom na obrazu razlagata, zakaj so za posilstva krive ženske. Dekleta so namreč tista, ki z oblačili, pri tem ni pomembno s kakšnimi, provocirajo moške, razlaga Pandey, ki je v enem trenutku oblečena v burko, v drugem pa v skafander. "Težava teh oblek je, da jih nosijo ženske,“ pravi igralka.

Ustvarjalci videa so se s satiro lotili tudi izjave guruja Asarama Bapuja, ki je povedal, da se žrtvi skupinskega posilstva, ki se je zgodil decembra lani v New Delhiju, ne bi zgodilo nič, če bi storilce nagovorila z "bratje“. Igralki se ponorčujeta tudi iz izjave politika, ki meni, da so za pokvarjenost žensk krivi mobilniki, dotaknili pa sta se tudi miselnosti, da zakonski mož ne more biti posiljevalec. 

Pandey je pred časom v nekem intervjuju povedala, da v Indiji ne obstajajo zakoni, ki bi ščitili žrtve družinskega nasilja. "Še policija ti ne more pomagati,“ je izjavila igralka in dodala, da je bila največja neumnost, ki jo je kdaj koli slišala, to, da svetla koža žensk kaže na njeno promiskuiteto.

Video je posnela skupina All India Bakchod, ki jo sestavljajo štirje moški. Skupina na Youtubu že dve leti objavlja zabavne posnetke, a takšnega uspeha, kot so ga doživeli s "Ti si kriva", še niso imeli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.