Svet
21 ogledov

Sava rasla 11 cm na uro

Galeb v središču Umaga. Poplave so prizadele predvsem mestno jedro in ne naselij Žurnal24 main
Hrvaška. Poplave v Istri le v Umagu. Najbolj prizadeta naselja Komunela, Špinel in Moela. Sava grozi Sisku.

“Ni potrebe, da ljudje hodijo sem, najbolje da pokličejo sosede ali nam pošljejo vprašanja po elektronski pošti, glede na to, da so poplave prizadele predvsem mestno jedro in ne turističnih naselij okrog Umaga," za Žurnal24 pravi namestnik župana Umaga Mauro Jurman. Torej so lahko oškodovani tisti Slovenci, ki so imeli stanovanja v mestu samem. "Ni nobenih znakov, da bi bila poškodovana lastnina slovenskih državljanov," dodaja Jurman. "Poplave niso zajele slovenskih turističnih naselij v Istri," so nam potrdili tudi v istrski policiji.

Zagreb | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Avtocesta varna
"Razen da smo bili nekaj časa odrezani, ni bilo v Novigradu nobenih težav. Edino novo športno dvorano je zalilo," pravi Mojca Sain, Slovenka, ki že 40 let živi v Novigradu. Sicer so nam na hrvaškem notranjem ministrstvu povedali, da so vsi mejni prehodi odprti in da vodostaj Save ne ogroža avtoceste proti Beogradu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.