Svet
3 ogledov

Savdijec ženo zapustil med radijsko oddajo

Ženska muslimanka Reuters
Nek prebivalec Savdske Arabije je med radijsko oddajo prisluhnil nasvetu pomembnega verskega učenjaka šejka Ghazi al-Shammarija in zapustil ženo.

Moški je poklical na radijsko oddajo, v kateri je sodeloval al-Shammari in se pritožil, da ga žena ni spoštovala, ko je brez njegovega dovoljenja sama odpotovala na poslovno konferenco iz tamkajšnjega pristaniškega mesta Jeddah v prestolnico Riad.

Po njegovem mnenju ga je tako osramotila, poroča Al Arabiya. Dodal je tudi, da je pred poroko sprejel ženine zahteve glede njene službe, a le pod pogojem, da ne vpliva na njuno zakonsko življenje. Al-Shammari mu je nato svetoval, da naj se loči od žene in jo tako kaznuje, ker je "storila takšno napako proti njenemu domu in možu".

Moški je nasvet vzel zelo resno in se od žene ločil še med pogovorno oddajo, čeprav mu je al-Shammari svetoval, da naj se z ženo še enkrat poroči, če se bo ta pokorila.

Al-Shammari je kasneje za Al Arabiyo dejal, da je bila zgodba moškega dovolj, da mu je dal takšen nasvet in izrazil prepričanje, da je njegov nasvet zakonit in da ne škoduje zakonski zvezi.

SMS mu je poslala z letališča

"Mož me je poklical med mojo oddajo in mi povedal, da ima dovolj denarja in da ne želi, da bi njegova žena delala in da ima z njo zaradi tega težave že več kot deset let. Prepričan je, da je bil dovolj potrpežljiv. Ampak sodu je izbilo dno, ko je šla na potovanje brez njegove privolitve," pravi Al-Shammari.

"Presenečen je bil, ko mu je žena poslala SMS sporočilo z letališča in mu povedala, da bo potovala sama ... in zato sem mu svetoval, da se loči, saj ga kot moža ni ubogala. V muslimanski veri je to zelo pomembno."

"Takšna žena je sumljiva, saj je vztrajala pri tem, da bo v prestolnico potovala sama, brez resnega razloga," je še povedal in dodal, da je moral ukrepati, saj pri takih stvareh ne smeš biti tiho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.