Svet
10 ogledov

Savdska mladina se posmehuje religiji

Dekleta pustijo svojo tradicionalno opravo v garderobi, sledi razuzdana zabava. Žurnal24 main
Najnovejši dokumenti, ki jih je objavil WikiLeaks, odkrivajo skrivnostno nočno življenje mladine v Savdski Arabiji, ki je v popolnem nasprotju z njihovim konzervativnim naukom.

Na razuzdanih “underground partyjih“ v mestu Jeddah strogo prepovedan alkohol teče v potokih, kot stimulansi pa se koristijo različne prepovedane droge. Za dodatno zabavo poskrbijo prostitutke. Navedeno razkriva objavljena depeša iz lanskega novembra, ko je bila na sporedu zabava za noč čarovnic.

"Za fasado konzervativnosti nauka Wahhabi, ki vlada na ulicah, se nočno življenje zlate mladine Jeddaha kopa v jezeru posvetnih skušnjav. Za zaprtimi vrati so v ospredju seks, droge in alkohol,"
poroča britanski časnik Telegraph.

Konzularni predstavniki so namreč obiskali eno od zabav v dvorcu mladega princa, katerega ime je odstranjeno iz depeše. Izredno visoka stopnja varovanja mladini omogoča zabavo brez strahu pred tem, kdaj jih utegne presenetiti konzervativna religiozna policija. Na omenjeni zabavi je bilo okoli 150 ljudi, vsi so bili stari med 20 in 30 let. Dekleta so svojo tradicionalno opravo pred vhodom v dvorec pustila v garderobi in se prepustila razuzdani zabavi.

Poudarimo, da je alkohol v Savdski Arabiji strogo prepovedan, posedovanje prepovedane droge pa se kaznuje z bičanjem in dolgo zaporno kaznijo. "Vse večji konzervatizem naše družbe je socialno interakcijo zaprl v domove, dvorce, skratka izven oči javnosti," je za Telegraph komentiral eden izmed mladih Savdijcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.