Svet
8 ogledov

"Schettino je skočil, ne padel"

Costa Concordia Reuters
Priča na sojenju kapitanu nasedle ladje Costa Concordia je zanikala, da je Schettino po nesreči padel z ladje, saj ga je videla skočiti v čoln.

Kapitan ladje Costa Concordia, ki je januarja lani nasedla ob otoku Giglio, Francesco Schettino, trdi, da je po nesreči padel z ladje. Vajenec za častnika Stefano Iannelli pa je med današnjim pričanjem kapitanovo zgodbo zanikal. Opisal je, kako so, ko je ladja nasedla na čereh, na palubi oblikovali "človeško verigo", da jim ne bi zdrsnilo. Iannelli je bil član podporne ekipe, ki je po njegovih besedah pomagala najmanj petim ranjenim.

"Ko nismo več videli nobenih potnikov, sem šel s Schettinom" in štirimi drugimi, dodaja Iannelli. Skupina je po njegovih besedah našla rešilni čoln. "Skočil sem na njegovo streho, Schettino je skočil tik pred mano," je povedal. "V trenutku ko je rešilni čoln odrinil, se je ladja prevrnila in paluba, na kateri smo bili, se je potopila pod vodo. Na poti na obalo smo pobrali potnike iz vode," je še dodal.

Schettino se na sodišču zagovarja zaradi obtožb o uboju, zapustitve ladje in povzročitve smrtonosne nesreče. Sam trdi, da ladje ni zapustil prostovoljno, pač pa je padel na rešilni čoln, ko se je ladja nagnila za 90 stopinj.

290-metrska Costa Concordia je pred obalo otoka Giglio nasedla 13. januarja 2012. Na krovu je bilo 4229 ljudi iz 70 držav. Schettinu grozi do 20 let zaporne kazni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.