Svet
13 ogledov

Še en politik plagiator?

Hahn je očitke o plagiatu danes zavrnil kot neutemeljene ter jih označil za poli Žurnal24 main
Avstrijci so "razkrinkali" še enega politika plagiatorja. Komisar za regionalni razvoj Johannes Hahn naj bi prepisoval v svojem doktoratu.

Bivši avstrijski minister za znanost, veljak avstrijske ljudske stranke in sedanji evropski komisar za regionalni razvoj Johannes Hahn je prepisoval v svojem doktoratu. Po trditvah Petra Pilza iz Zelenih je prepisal skoraj petino svoje doktorske disertacije.

Do rezultatov so Zeleni prišli s pomočjo "lovca na plagiate" Stefana Webra. Nedovoljene plagiate so odkrili praktično na vsaki četrti strani od skupno 254 strani obsegajoče doktorske disertacije z naslovom Perspektive filozofije danes – predstavitev na primeru mesta, ki jo je Hahn zagovarjal leta 1987, skupno kar 76 primerov na 64 straneh.

V 68 primerih je Hahn priredil besedilo in ni mogoče govoriti o tem, da je pozabil navesti vir, meni Pilz in dodaja, da gre za manipulacijo.

Zeleni upajo, da bo Hahna doletela enaka usoda kot nemškega obrambnega ministra Karla-Theodorja zu Guttenberga. Spomnimo, zu Guttenberg je po odkritju, da je v doktoratu prepisoval, odstopil.

Hahn je očitke o plagiatu danes zavrnil kot neutemeljene in jih označil za politično motivirane. Opozoril je tudi na strokovno mnenje univerze v Zürichu iz leta 2007, kjer so ocenili, da njegova disertacija ni plagiat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.